90-дневна диета за максимално отслабване

90-дневна диета за максимално отслабване

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.
• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.
Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.
Ако килограмите ви първита 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.
Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.
Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!
ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ
Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл
ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)
По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!
ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)
По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.
ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)
По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.
ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ
Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
Кои храни спадат към белтъчини:
МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...
Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да полчаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).
Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.
ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.
.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.
.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.
.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.
Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.
ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:
Кои продукти спадат тук:
ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:
. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.
ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.
ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН
Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...
Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:
. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
. Солен сладкиш с големината на пица, вода
. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:
. Две парчета торта по ваше желание.
. 3-4 парчета сладкиш.
. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!
ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН
Плодове имат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.

ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
. Кафето и чаят се пият без захар
. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на превилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве

Няма коментари: